ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο το φίλαθλο κοινό, σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στις μέρες μας δυστυχώς, έχει χαθεί το πάθος να αγωνίζεσαι για την φανέλα που φοράς και έχει αντικατασταθεί από τον πόθο για περισσότερα λεφτά. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που να μην νοσταλγεί εκείνες τις εποχές! (Εδώ βάζουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό.)

Δεν ήταν η πρώτη φορά που δείξαμε τις απόψεις μας πάνω σε αυτό το θέμα. Τρανό παράδειγμα ο αγώνας πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Α. Παπαδόπουλος όπου πήραμε την απόφαση να καλύψουμε όλες τις διαφημιστικές πινακίδες του γηπέδου! Άσχετα αν αυτό είχε να κάνει έμμεσα με τις “διοικητικές” διαμάχες που υπήρχαν το διάστημα εκείνο, εμείς με αυτό τον τρόπο θέλαμε να δείξουμε ότι γουστάρουμε ένα “καθαρό” αγωνιστικό χώρο. Επίσης την ίδια εποχή πέρσι, είχαμε τις γνωστές κόντρες με άτομα της διοίκησης, λόγω των χορηγών μπροστά από το πέταλλο μας. Τα ίδια και στην πετόσφαιρα πριν λίγο καιρό. Σε ποιόν άρεσε η φανέλα του τελικού, που η λέξη “quality” ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από το σήμα της ΑΝΌΡΘΩΣΙΣ; Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα από το πρόσφατο παρελθόν…

Πάντως φαίνεται ότι αυτή τη φορά δεν μείναμε απαρατήρητοι στα Μ.Μ.Ε. . Το μήνυμα που στείλαμε ευαισθητοποίησε έστω και κάποιους δημοσιογράφους που τους έκανε να αναφερθούν σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα “Sport Day” που κυκλοφόρησε την Δευτέρα 23/02/09, αφιέρωσε μια στήλη για την (δεύτερη) είσοδο μας στον αγώνα με τον απόλλωνα.
Ναι λοιπόν, ίσως να είμαστε “ρομαντικοί” αλλά σίγουρα όχι οι μόνοι που ελπίζουμε…