ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

΄Εχει περάσει αρκετός καιρός από την πρώτη πράξη αδελφοποίησης των οργανωμένων μελών της Ανόρθωσις Αμμοχώστου με αυτούς της ΟΦΚ Βελιγραδίου. Μια αδελφοποίηση που δημιουργήθηκε λόγω των πολλών κοινών που έχουν τα 2 αυτά ιστορικά σωματεία. Μετά από καιρό, η αδελφοποίηση που είχαν οι Σέρβοι με τους οπαδούς της ρωσικής Δυναμό Μόσχας μεγάλωσε ενσωματώνοντας και τους ΜΑΧΗΤΕC. Η τριπλή αυτή αδελφοποίηση λοιπόν έδωσε δύναμη και όρεξη στα παιδιά των 3 ομάδων να εργαστούν και να συνεργαστούν για το καλό της αδελφοποίησης. Σέρβοι ήρθαν στην Κύπρο. Ακολούθησε η επίσκεψη αντιπροσωπείας μας στη Σερβία για ενδυνάμωση της σχέσης. Μετά η κληρωτίδα της U€FA έφερε τη Δυναμό στην Κύπρο. Έστω κι αν κληρώθηκε με Ισραηλίτικη ομάδα, λόγω των γνωστών προβλημάτων η πρώτη ρωσσική επίσκεψη στην Κύπρο ήταν γεγονός. Αρκετά μέλη των ΜΑΧΗΤΩΝ έδωσαν το παρόν τους στο γήπεδο ενώνοντας τις φωνές τους με τους Ρώσσους και κάπως έτσι ξεκίνησε και η τριπλή αδελφοποίηση. Όταν τελικά τα κατάφερε η ομάδα της Δυναμό να περάσει στον επόμενο γύρο, η κλήρωση ήταν με την ομόνοια λευκωσίας. Τότε ήταν η στιγμή που έπρεπε να δέιξουμε αν όντως πιστεύουμε σ’αυτήν την αδελφοποίηση δίνοντας το παρόν μας. Όπερ και εγένετο. Δώσαμε το παρόν μας και δυναμώσαμε τη σχέση με τ’αδέλφια μας πλέον.

Η πιο πετυχημένη χρονιά της Δυναμό Μόσχας των τελευταίων χρόνων, βρήκε δίπλα της στις κερκίδες όχι μόνο Ρώσσους οπαδούς να φωνάζουν και να γιορτάζουν. Παρόντες ήταν και οι Σέρβοι. Περόντες ήταν και οι ΜΑΧΗΤΕC. Προορισμός ήταν η Ολλανδία. Τι κι αν είχε παιχνίδι στο Άμστερνταμ την Τετάρτη 10/12; Το Άμστερνταμ από νωρίς στα ΜΠΛΕ. Κασκόλ, ρούχα και αυτοκόλλητα της αδελφοποίησης ήταν παντού. Σύσσωμη η αποστολή την Πέμπτη 11/12 ξεκινάει με ένα magic mini-van για το Α’ι’ντχόβεν. Το ταξίδι μοναδικό και η εμπειρία ανεπανάληπτη. H συνάντηση με τα αδέλφια μας, ήταν από όλες τις πτυχές επιτυχημένη. Η πόλη ήταν μπλε και τα συνθήματα έκανα τους Ολλανδούς να εξαφανιστούν από τους δρόμους. Ένα πάρτυ τρελλό, ένα πάρτυ γαλανό, σε μια ξένη πόλη στην Ολλανδία. Ρώσσοι, Σέρβοι και Έλληνες σα μια παρέα έκανε τη νύχτα μέρα σε διάφορες πλατείες της πόλης. Τι κι αν η αστυνομία ήταν τόσο προκλητική; Τίποτα δεν μπορούσε να χαλάσει τη γιορτή που στήθηκε. Τι κι αν τα άλογα προχωρούσαν χωρίς να υπολογίζουν τους οπαδούς που ήταν μπροστά τους; Τίποτα δεν μπορούσε να ρίξει το ηθικό, τίποτα δεν μπορούσε να χαλάσει αυτό το υπέροχο κλίμα. Μετά από μια μεγάλη πορεία προς το γήπεδο, η αστυνομία γινόταν όλο και πιο προκλητική χωρίς όμως να επηρεάζει τους οπαδούς. Μετά από αρκετή καθυστέρηση όλος ο κόσμος τελικά ήταν στο γήπεδο. Οπαδικά μόνο η Δυναμό ήταν στο γήπεδο παραδίδοντας μαθήματα οπαδισμού. Δε σταμάτησαν ούτε λεπτό να φωνάζουν και να στηρίζουν την ομάδα. Διάφορα πλακατ και σημαίες ήταν αναρτημένες μπροστά από την κερκίδα, όπως η σημαία της τριπλής αδελφοποιήσης, διάφορα άλλα της Δυναμό, άλλα από Σερβία. Εκεί ήταν και το UltrasFamagusta ON TOUR. Εκεί ήταν και μια ελληνική σημαία με την Κύπρο και τον Παρθενώνα στο κέντρο της, δείχνοντας για ακόμη μια φορά σε όλον τον κόσμο ότι η Κύπρος είναι Ελληνική και ότι τα παιδιά της Ανορθώσεως δεν ξεχνούν. Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, ένα πανό με τα ονόματα των τριων ομάδων και τα τοπικά ποτά εμφανίστηκε δέιχνοντας την πολύ καλή σχέση μεταξύ των τριων αυτών οπαδικών συνόλων. Ακολούθησε pyro-show και την εμφάνιση του έκανε και το πλακατ που ανέγραφε “ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΟΠΑΔΟΥ”. Γιατί ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τελικής πτώσης. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η ομάδα της Δυναμό κατάφερε να σκοράρει δίνοντας χαρά στους χίλιους και πλέον οπαδούς της.

Με το τέλος του αγώνα είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε με τα αδέλφια μας. Φεύγοντας από το γήπεδο η αστυνομία ήταν ακόμα πιο προκλητική αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να μας σπάσουν το ηθικό και η γιορτή στην πόλη συνεχιζόταν. Μετά από αρκετή ώρα η αποστολή μας ήταν και πάλι στο magic mini-van με προορισμό το ξενοδοχείο των Σέρβων. Κάποιοι από αυτούς ενσωμάτωσαν την αποστολή και οδηγηθήκαμε στο Αμστερνταμ. Εκεί ζήσαμε πράγματα τρελλά, κάναμε το Αμστερνταμ να μοιάζει να παραμιλά. Έλληνες, Ρώσσοι και Σέρβοι μαζί να φωνάζουν και να γιορτάζουν. 6×6 οι Ρώσσοι στους ομίλους, μοναδικοί εμπειρία για τους Σέρβους και για μας….

20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΧΗΤΕC. 13/12 μέρα αφιερωμένοι στα γουρούνια. Η Ανόρθωσις αντιμετωπίζει την ομόνοια στον Ναό. Εμείς έτοιμοι να δούμε το παιχνίδι από το μακρινό Άμστερνταμ σε μια καφετέρεια. Βλέποντας τη μαγική είσοδο που έκαναν τα παιδιά στην Κύπρο νιώσαμε περηφάνια που αντιπροσωπεύουμε το σύνολο αυτό και νοσταλγήσαμε τις παλιές εποχές στην κερκίδα. Τις εποχές που θα επαναφέρουμε με το έτσι και το θέλω. Μετά τις διάφορες εισόδους ήρθε και η νίκη δίνοντας μας ακόμη περισσότερη περηφάνεια, λόγω του γεγονότος ότι τα παιδιά και ειδικά αυτά που σκόραραν έτρεξαν, έπαιξαν και ίδρωσαν για το σήμα που φοράνε στην καρδιά. Η νύχτα αυτή μας βρήκε σε άλλη διάσταση, οι συζητήσεις μόνο για Ανόρθωσις, Βαρώσι και Προσφυγιά. Καταφέραμε ακόμα και στο Αμστερνταμ να δέιξουμε από τι είμαστε πλασμένοι, δέιξαμε τις αρχές που μας μετέφεραν οι Βαρωσιότες γονείς μας, δέιξαμε την ιστορία της Ανορθώσεως. Βοηθώντας άστεγους τους εξηγούσαμε ότι η Αμμόχωστος είναι ιστορία. Τους μιλούσαμε για προσφυγιά και δάκρυζαν μαζί μας. Τους βοηθούσε η προσφυγιά, τους βοηθούσε η Ανόρθωσις. Έστω κι αν δε θυμούνται τα προσωπά μας, έστω κι αν ήθελαν μόνο κάποια χρήματα για φαγητό, την Αμμόχωστο και την Ανόρθωση δε θα την ξεχάσουν.

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η εκρδομή μας στην Ολλανδία, δίνοντας μας εμπειρίες ζωής, μαθήματα οπαδισμού, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει ανεξίτιλη στις μνήμες μας.

 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ

Ultras Famagusta Gruppo ‘08